Päiväsaunaunelmia

Päiväsaunaunelmia
Päiväsaunan tunnelmaa maaliskuussa.

Mökkeilijän kevät on alkanut hyvin. Lunta on toki vielä vaikka muille jakaa, mutta väliäkö sillä. Kyllä se siitä sulaa aikanaan. Niin kauan kun lumi on maassa on aikaa leppuutella. Aurinkoisena päivänä minulle paras tapa rentoutua on liikkuminen luonnossa ja sen jälkeen päiväsauna. Mikä siinäkin on, että saunassa käyminen tuntuu erilaiselta valoisaan aikaan?

Auringon säteet siivilöityvät saunan pienestä ikkunasta lauteille ja kutsuvat löylyihin. Ovea avatessa kuuma ja kylmä ilma sekoittuu ja ohutta vesihoyryä on hankala hengittää. Ensimmäiset löylyt, toisetkin. Pulahdus hyytävään avantoon. Sitten takaisin saunan pehmeään lämpöön. Nipistely säärissä lämmön taas levitessä kehoon. Ajatusten tasainen virta. Ideoita, jotka putkahtelevat esiin ilman realismin kahleita. Päiväsaunaunelmilla ei ole aikataulua tai budjettia. Lopulta mielen ja kehon totaalinen rentous.

Päiväsaunassa lisääntyy lempeys sekä itseä että maailmaa kohtaan. Tiedän eräänkin valtionpäämiehen, jolle säännöllinen päiväsauna voisi tehdä hyvää. Päiväsaunan jälkeen puen päälle jotain pehmeää ja nautin olostani. Toivon, että jokaisella olisi jotakin vastaavaa. Kenelle se on juoksulenkki, meditaatio tai vaikka kutominen. Hetki rentoutumiselle ja unelmille.

Höyryävä palju kutsuu kylpijää.

Maaliskuun kuulumisia

Olen kerran aiemmin päässyt kokemaan mökin omistajan kevään ja todennut sen lempimökkeilyvuodenajakseni. Minä tunnen, kuinka vauhti kiihtyy, tule mukanani mökkeilemään. Matin ja Tepon vuoden 1989 hittibiisiä voisi mukailla, kun yrittää kuvata miltä maaliskuu Möksällä tuntuu. Kevät kutkuttelee vatsanpohjaa. Kevät on odotusta: uusien kokemusten, luovuuden, ilon hetkien, onnistumisten ja kasvun odotusta. Kevät on kesän kaunis alkusoitto. Hassua, miten tuo pieni tönö järven rannalla voi muuttaa täysin suhtautumiseni – ennen en pitänyt keväästä loskakeleineen yhtään.

Kevät on myös loistavaa retkeilyaikaa ja retkellä pitää tietysti olla eväät.

Möksälle on nyt maaliskuussa tehty vain päiväreissuja. Nämä reissut ovat pitäneet sisällään paljon ulkoilua, puuhommia (kiitos äiti avusta), saunomista, paljuilua ja tietenkin makkaran paistoa – minulle vegenä, kiitos nam! Näillä näkymin maaliskuun loppupuolella on luvassa metsurihommia, kun osa tontin puista joudutaan kaatamaan. Pidän sormet ja varpaat ristissä, että sekä rakennukset että metsurit säilyvät ehjänä. Tästä siis raporttia tulossa myöhemmin.

Terveiset Äänekosken Sumiaisista, Rannankylältä, meidän Möksältä!

2 Kommentit tuotteelle “Päiväsaunaunelmia

  1. Aamusauna, päiväsauna on mun juttu. Illalla en oikein enää jaksa saunoa. Tänään ollaan menossa mökille, sinne lumien keskelle. Jäädään yöksi, ehkä vain yhdeksi. Viimeeksi oltiin yötä vuoden vaihtuessa. Koirien takia lähinnä mentiin ja yöksi jäätiin, kun yksi on niin paukkuherkkä. Kaupungissa ei voi välttää rakettien pauketta.
    Ihanaa kevättä sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*