Sateinen syyskuu

Sateinen syyskuu
Syksyn sateita pääsee suojaan vaikka pihlajan alle.

Tuntuu, että aina vaan sataa. Arki on alkanut ja aikaa Möksällä oleiluun on lähinnä viikonloppuisin. Nyt on käynyt niin, että silloin kun sinne Möksälle on päässyt, on satanut ja ehkä se tuntemus tulee sitten siitä. Viimeksi kerroin, kuinka odotan syksyn kuulaita mökkeilypäiviä ja sumuisia aamuja järvellä meloen. Yhä odotan.

Sadepäivät Möksällä eivät kuitenkaan ole hassumpia. Jos sataa vain vähän, voi puuhailla ulkonakin jotakin. Sain viimein pinottua polttopuut, jotka mies jo kesällä pilkkoi tuulen kaatamasta männystä. Jos olisi ollut kivempaa tekemistä, niin ihan varmasti pino odottelisi edelleen tekijäänsä. Runsaamman sateen aikana voi laittaa tulet ja nauttia lämmöstä sateen ropistessa kattoon. On aikaa levätä. On myös aikaa ajatella ja suunnitella. Olenkin jo keksinyt vaikka mitä remontoitavaa ja uudistettavaa. Mies ei ole ihan niin innoissaan suunnitelmistani, ehkä hyväkin että toinen meistä on realisti.

Lämpöä tupaan

Möksällä on käytetty lämmitykseen sisällä olevaa kaminaa (tai mikä kevyt-takka se nyt onkaan) ja irtosähköpattereita. Puheissa on ollut jo pidemmän aikaa ilmalämpöpumpun hankinta, ja kun miehen kaverilla sellainen oli sopivaan hintaan myynnissä, ei kauppoja tarvinnut kauaa miettiä. Möksään tuli Gree-ilmalämpöpumppu. Siellä se nyt pöhisee. Tässä meille hankitussa mallissa on wifi-ominaisuus, joten voimme ohjata pumppua kotoa käsin soveluksen avulla. Tämä mukavoittaa varmasti talvella perjantaista Möksälle saapumista, kun lämmön voi säätää jo valmiiksi isommalle kotoa käsin. Aika luksusta! Toinen tärkeä syy ilmalämpöpumpun hankintaan oli ylläpitolämmitys syksyn ja kevään kosteilla ilmoilla. Ilmalämpöpumpun avulla sen pitäisi tulla edullisemmaksi, eikä toisaalta tarvitse pelätä sähköpattereiden toimimattomuutta. Ja ei se nyt sitten haittaa, että kesällä Möksää saa asteen tai pari viileämmäksi, mikäli viime kesän kaltaiset superhelteet vielä yllättävät.

Maalailua

Ilmojen vuoksi Möksän pihapiirin muiden rakennusten maalaaminen on jäänyt ajatuksen tasolle, kesällä oli liian kuivaa ja nyt syksyllä liian märkää. Maalit on, tarvikkeet on ja maalaus apuakin on tarjolla, mutta sateessa ei voi maalata. Nyt viimein on luvattu viikonlopuksi kuivaa pilvipoutaa, joten maalausapuri on hälytetty paikalle ja huomenna laitamme pensselit viuhumaan. Kuvamateriaalia tästä on siis luvassa myöhemmin!

Terveiset Äänekosken Sumiaisista, Rannankylältä, meidän Möksältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*